Κ. Χατζηδάκης για Ολυμπιακή: Δυσάρεστη εξέλιξη η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 14:17

«Η σημερινή αρνητική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είναι ένας κρίκος που έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα καταδικαστικών αποφάσεων των τελευταίων ετών. Είναι μια εξέλιξη αναμφισβήτητα δυσάρεστη, η οποία ωστόσο δίνει έμμεσα απάντηση σε όσους – είτε σκόπιμα είτε από άγνοια- εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η Ολυμπιακή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/14/1475773.htm . Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε τα εξής:

«Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή προστίθεται στις εξελίξεις του περασμένου Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η κυβέρνηση έχει ήδη εκφράσει τη σαφή της βούληση για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το μέλλον της Ολυμπιακής, εντός του 2008. Η προσπάθεια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη κινείται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες προτεραιότητας:

-Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση

-Την ανάπτυξη ειλικρινούς διαλόγου με τους εργαζομένους με βάση τις ήδη διατυπωθείσες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τους ίδιους.

-Την αναζήτηση ενός νέου εταιρικού σχήματος, το οποίο θα είναι συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και θα μπορεί να προσελκύσει αξιόπιστους επενδυτές.

Όπως ήδη έχω τονίσει, θέλουμε να κρατήσουμε το όνομα και το σήμα της Ολυμπιακής. Δεν θέλουμε να κρατήσουμε τα προβλήματα και τα χρέη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα