Διάβημα διαμαρτυρίας εργαζομένων έξω από τη Βουλή

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 10:03

ΔΙΑΒΗΜΑ διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν σήμερα το πρωί ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστικοί φορείς, με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το Ασφαλιστικό.

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κηρύχθηκε τετράωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στις μελετητικές και κατασκευαστικές τεχνικές επιχειρήσεις, σήμερα, από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο μπροστά στη Βουλή.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή, οι πρόεδροι των επιστημονικών και δημοσιογραφικών φορέων θα συνεδριάσουν στο ΤΕΕ για μια πρώτη αποτίμηση όσων ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό, αλλά και για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Τα συνδικάτα έχουν εκφράσει τη βούληση και την αποφασιστικότητα για διαρκείς κινητοποιήσεις σε περίπτωση που τα μέτρα επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις για ρυθμίσεις που θα θίξουν ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στην προχθεσινή γενική απεργία σημειώθηκαν υψηλά ποσοστά συμμετοχής και η προσέλευση στις συγκεντρώσεις ήταν μαζική.

Στην απεργία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιστημονικοί φορείς, δημοσιογράφοι και όλες οι Ενώσεις του Τύπου.

Οι εκπρόσωποι όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στις ομιλίες τους και τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις που προωθούνται.

Διμέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν ΚΚΕ και ΣΥΝ.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους «να προϋπαντήσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ με ταξική συσπείρωση και αντεπίθεση σε κάθε εργασιακό χώρο. Το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να αποκρούσει και να ανατρέψει τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να διεκδικήσει πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα».

Ο Πρόεδρος του ΣΥN Αλ. Τσίπρας σε δήλωση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι :

«Αυτοί που χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά Ταμεία με τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, με τις κομπίνες των «δομημένων» ομολόγων, τώρα έρχονται να μας πουν ότι τη «νύφη» πρέπει να την πληρώσουν οι νέοι, πρέπει να την πληρώσουν οι νέες γυναίκες, οι νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ασφάλιση στη δουλειά τους, που δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα