ΕΤΕ: Η νέα λειτουργική δομή του ομίλου

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 14:47
UPD:14:49

Η νέα λειτουργική δομή του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) παρουσιάσθηκε κατά τη διήμερη συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των θυγατρικών τραπεζών του εξωτερικού της ΕΤΕ, των Γενικών Διευθυντών και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, βασικός στόχος της συνάντησης αυτής ήταν «η κυριότερη επιταγή του επιχειρησιακού σχεδίου 2007-2009 του ομίλου, δηλαδή η ενοποίηση των υποστηρικτικών λειτουργιών όλων των θυγατρικών του Ομίλου στη Ν.Α. Ευρώπη και την Τουρκία και η μεγιστοποίηση των συνεργιών».

Σύμφωνα με την ΕΤΕ, κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε και αναλύθηκε η νέα λειτουργική δομή του ομίλου, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων την πλήρη κεντροποίηση στην Αθήνα των οικονομικών υπηρεσιών, της διαχείρισης ρευστότητας, της πληροφορικής υποδομής του Ομίλου και του εσωτερικού ελέγχου.

Επίσης, παρουσιάσθηκε το πλαίσιο εποπτείας από το εταιρικό κέντρο στην Αθήνα για τη διαχείριση κινδύνων, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τις νομικές υπηρεσίες και την κανονιστική συμμόρφωση, το back-office και τις προμήθειες του Ομίλου.

Βάσει της νέας αυτής δομής, οι επικεφαλής των χωρών έχουν την ευθύνη υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου και αναλαμβάνουν τη δέσμευση να επιβλέψουν την επιτυχή ενσωμάτωση των λειτουργιών της χώρας τους με τη νέα πλατφόρμα των υποστηρικτικών λειτουργιών.

Την ευθύνη της ενοποίησης των υποστηρικτικών λειτουργιών (functional integration) θα έχει ο κύριος Α. Θωμόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου.

Δεδομένης της βαρύνουσας σημασίας των θυγατρικών εταιρειών του εξωτερικού στην επίτευξη των στόχων του Επιχειρησιακού Σχεδίου 2007-2009, οι επικεφαλής των θυγατρικών της Ν.Α. Ευρώπης και της Τουρκίας θα αναφέρονται σε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, σημειώνει η ΕΤΕ. Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει ο κ. O. Aras, ο οποίος θα συνεπικουρείται από τον κ. Α. Λεώπουλο, Γενικό Διευθυντή Διεθνών Δραστηριοτήτων.

Επίσης, δημιουργούνται δύο νέες κεντρικές υποστηρικτικές μονάδες στην Αθήνα. Η Διεθνής Λιανική Τραπεζική, η οποία έχει ως στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της προϊοντικής τεχνογνωσίας σε όλες τις χώρες όπου έχει παρουσία η Εθνική, σε συνεργασία με τους επικεφαλής των θυγατρικών, καθώς και η Διεθνής Εταιρική Τραπεζική, στόχος της οποίας είναι η υποστήριξη και ανάπτυξη των διασυνοριακών εργασιών των επιχειρηματικών πελατών του Ομίλου.

«Οι παραπάνω αποφάσεις θα ενισχύσουν την ομοιογένεια και την αποτελεσματικότητα του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα