Υποχωρεί το δολάριο

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 15:08

ΠΤΩΣΗ σημειώνει το δολάριο έναντι του ευρώ εν μέσω εκτιμήσεων για περαιτέρω περικοπή των επιτοκίων από τη Fed. To ενδεχόμενο αυτό άφησε να διαφανεί την Πέμπτη ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/15/1476065.htm .

Αρνητικά επηρεάζει το δολάριο και η υποβάθμιση της αξιολόγησης από τη Moody's του ασφαλιστικού βραχίονα ομολόγων της FGIC. Η εν λόγω εταιρεία γίνεται η πρώτη μεγάλη ασφαλιστική ομολόγων που χάνει την υψηλή αξιολόγησή της από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, γεγονός που συντηρεί την επιφυλακτικότητα για τα προβλήματα στην πιστωτική αγορά.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 14:59΄, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφωνόταν στα 1,4661 δολάρια έναντι 1,4643 δολαρίων το βράδυ της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, το δολάριο ισοδυναμούσε με 107,7 γιεν έναντι 107,87 γιεν χθες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τις τιμές εισαγωγών Ιανουαρίου, ο δείκτης μεταποίησης Empire Φεβρουαρίου, οι καθαρές εισροές επενδύσεων χαρτοφυλακίου για το Δεκέμβριο, η βιομηχανική παραγωγή Ιανουαρίου και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν για το Φεβρουάριο (προσωρινή μέτρηση).

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα