ΑΔΕΔΥ: Πρώτα θύματα οι γυναίκες

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008 15:14

Για εντελώς σαφείς προθέσεις της κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών και να καταργήσει την πρόωρη συνταξιοδότηση κάνει λόγο η υπεύθυνη Γραμματείας Ισότητας της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού, προσθέτοντας πως «τα αντισταθμίσματα που προτείνει για να "χρυσώσει" το χάπι αποτελούν εμπαιγμό».

Η Σπανού διερωτάται «για ποιο λόγο οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν έχουν λάβει τα αναγκαία για τη "στήριξη της μητρότητας" μέτρα (Παιδικούς σταθμούς-Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών-Αναβαθμισμένα ολοήμερα σχολεία - Κέντρα Φροντίδας ηλικιωμένων)» και προσθέτει πως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα της γυναίκας και τη στήριξη της οικογένειας συνολικά.

«Οι εργαζόμενες όμως στο Δημόσιο, μαζί με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, θα αγωνισθούμε για την κατοχύρωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων για την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους, για ουσιαστικά μέτρα που θα προωθούν την πραγματική ισότητα ανδρών και γυναικών» καταλήγει η κ. Σπανού.

Σημειώνεται ότι η κ. Πετραλιά κατά την ομιλία της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή αναφερόμενη στην προστασία της μητρότητας ανέφερε ότι επεκτείνεται με τη διαμόρφωση ενός καθεστώτος ουσιαστικής προστασίας της εργαζόμενης μητέρας, τότε που έχει την μεγαλύτερη ανάγκη.

«Τότε που πραγματικά αγωνίζεται να συνδυάσει το ρόλο της μητέρας με το αυτονόητο δικαίωμά της να προχωρήσει και να εξελιχθεί επαγγελματικά. Να αναδείξει τις δυνατότητες και τις γνώσεις της, αξιοποιώντας ισότιμα τις ευκαιρίες και τις προοπτικές στον εργασιακό της χώρο. Σε αυτόν λοιπόν τον χρόνο, που προσδιορίζεται προφανώς κατά τα πρώτα έτη της βρεφικής ηλικίας των παιδιών, επικεντρώνονται οι νέες διατάξεις και τα πρωτοποριακά μέτρα που επεξεργαζόμαστε σε κάθε λεπτομέρεια. Διατάξεις που ενισχύουν τη συνολικότερη κυβερνητική πολιτική για τη συμφιλίωση της οικογενειακής και της εργασιακής ζωής. Και επεκτείνονται και πέραν της εργαζόμενης μητέρας, ευνοώντας και τον πατέρα, στις περιπτώσεις οικογενειών που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα