ΚΥΑ για την καταβολή των εφημεριών στους γιατρούς

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008 14:24

Στο ποσό των 332 εκατομμυρίων 53 χιλιάδων ευρώ ανέρχεται το ύψος των εφημεριών, οι οποίες θα καταβληθούν το 2008 στους γιατρούς, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφουν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας.

Από το ποσό αυτό, τα 176 εκατ. και 670 χιλ. ευρώ διατίθενται στους γιατρούς των νοσοκομείων Α’ Ζώνης (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Ηρακλείου), ενώ τα υπόλοιπα 155 εκατ. 383 χιλ. ευρώ στα νοσοκομεία Β’ και Γ’ Ζώνης.

Οι εφημερίες αφορούν ειδικευμένους ιατρούς ΕΣΥ, ειδικευόμενους ιατρούς (πολιτικούς και στρατιωτικούς), πανεπιστημιακούς, ιατρούς εκτός κλάδου ΕΣΥ (ιατροί ασφαλιστικών οργανισμών), μόνιμους ιατρούς του Δημοσίου, αγροτικούς ιατρούς, επικουρικούς ιατρούς και ΠΕ Ιατρών.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται ότι τα προγράμματα εφημεριών καθορίζονται με ευθύνη των οικείων Νοσοκομείων και η απαιτούμενη δαπάνη για την καταβολή των αποζημιώσεων περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στα πλαίσια των διατεθειμένων πιστώσεων με την παρούσα απόφαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα