BNP Paribas: Κάμψη 42% στα κέρδη δ’ τριμήνου

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 09:11
UPD:09:26

ΚΑΜΨΗ της κερδοφορίας του κατά 42% εμφάνισε ο κορυφαίος τραπεζικός όμιλος της Γαλλίας BNP Paribas στο τέταρτο τρίμηνο του 2007, εξαιτίας απομειώσεων σε χρεόγραφα συνδεδεμένα με την αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα την Τετάρτη, τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στο ένα δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει στο τέλος του προηγούμενου μήνα.

Σημειώνεται ότι η κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης των ΗΠΑ οδήγησε σε κρίση τις πιστωτικές αγορές, με τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς ομίλους να καταγράφουν απώλειες και απομειώσεις συνολικού ύψους άνω των 145 δισ. δολαρίων.

Η BNP Paribas προχώρησε σε απαξίωση ενεργητικού της ύψους 589 εκατ. ευρώ και σε προβλέψεις για απώλειες 309 εκατ. ευρώ από ενεργητικό συνδεδεμένο με δάνεια subprime.

Τα ετήσια κέρδη της αυξήθηκαν κατά 7% στα 7,8 δισ. ευρώ, καταγράφοντας ρεκόρ μεταξύ των γαλλικών τραπεζών. Παράλληλα, η BNP Paribas αποκάλυψε πως σχεδιάζει να διπλασιάσει τα έσοδά της στις αναδυόμενες οικονομίες μέσα στην επόμενη τριετία, προκειμένου να αναλογούν στο 15% των συνολικών εσόδων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα