ING: Αύξηση κερδοφορίας κατά 18% στο δ’ τρίμηνο

Απέφυγε τις σημαντικές απομειώσεις
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008 09:38
UPD:09:41

ΣΤΑ 2,48 δισ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της ING Groep, της μεγαλύτερης χρηματοπιστωτικής εταιρείας στην Ολλανδία, κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, παρουσιάζοντας αύξηση 18% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006.

Η κερδοφορία της ING ήταν καλύτερη των προβλέψεων των αναλυτών – οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 2,38 δισ. ευρώ – καθώς η τράπεζα δεν προχώρησε σε σημαντικές απομειώσεις κατά το εν λόγω διάστημα.

Επιπλέον, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 1,03 δισ. ευρώ από την πώληση μετοχών στην ABN Amro Holding και τη Royal Numico, ενώ κατέγραψε προ φόρων απώλειες ύψους 194 εκατ. ευρώ επηρεασμένη από την κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων.

Η ING διέθεσε πέρυσι πάνω από τέσσερα δισ. δολάρια για την εξαγορά χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων στην Τουρκία και τη Λατινική Αμερική. Ειδικότερα, συμφώνησε να εξαγοράσει μονάδες της Banco Santander στη Λ. Αμερική έναντι 1,6 δισ. δολαρίων καθώς και την τουρκική Oyak Bank έναντι 2,67 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της ING υποχώρησε την περασμένη χρονιά στο χρηματιστήριο του ¶μστερνταμ κατά 36%, έναντι πτώσης 32% που είχε σημειώσει ο δείκτης Bloomberg Europe 500 Banks and Financial Services.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα