Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 07:02
UPD:07:04

ΑΝΟΔΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινούνται οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, μετά την αύξηση της τιμής των πρώτων υλών εν μέσω εικασιών ότι τα κέρδη θα αντισταθούν της παγκόσμιας ύφεσης.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωνε άνοδο 2,1% φθάνοντας στις 149,37 μονάδες στη 1:01 μ.μ. στο Τόκυο διευρύνοντας το ράλι του 1,8% των δύο ημερών. Ο δείκτης, που οδεύει να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 15 Ιανουαρίου, έκανε ράλι 13% από την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα 14 μηνών στις 22 Ιανουαρίου, καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες ότι η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών των ΗΠΑ θα οδηγήσει σε ύφεση τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 2% φθάνοντας στις 14.102,67 μονάδες οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα για πρώτη φορά από τις 11 Ιανουαρίου. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο και σε ποσοστό 3,5%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 σημείωσε άνοδο 0,7%, ολοκληρώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο τριών ημερών μέσα στο έτος. Οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά μετά την ανακοίνωση της International Business Machines Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ στον κόσμο, ότι η αγορά ιδίων μετοχών ύψους 15 δισ. δολ. ενδέχεται να αυξήσει φέτος κατά 5 σεντς τα κέρδη ανά μετοχή.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου σημείωσε χθες στη Ν. Υόρκη άνοδο έως τα 101,43 δολ. το βαρέλι και προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 101,21. Τα συμβόλαια του χαλκού σημείωσαν άνοδο 0,9% στη Ν. Υόρκη καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση από τις αναδυόμενες αγορές θα περιορίσει τα αποθέματα. Στο μεταξύ ο χρυσός αναρριχήθηκε σήμερα στην Ασία σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ χθες το σιτάρι αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα στο Σικάγο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα