Υψηλότερα κέρδη για την Axa στο β’ εξάμηνο

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008 09:38
UPD:09:41

ΑΥΞΗΣΗ της κερδοφορίας κατά 6%, στο δεύτερο εξάμηνο του 2007, ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης Axa, χάρη στις υψηλότερες πωλήσεις προϊόντων ασφάλισης ζωής και αποταμίευσης.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Axa διαμορφώθηκαν στα 2,49 δισ. ευρώ, από 2,35 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2006, επιβεβαιώνοντας τις μέσες προβλέψεις των αναλυτών. Στο σύνολο του έτους τα κέρδη της σημείωσαν άνοδο 11% στα 5,7 δισ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα «αντικατοπτρίζουν το συνδυασμό της ισχυρής οργανικής ανάπτυξης σε όλες τις επιχειρηματικές μας γραμμές, της επιτυχούς απορρόφησης της Winterthur και επιβεβαιώνουν ότι η δύναμη του ισολογισμού μας δεν επηρεάζεται από την κρίση στα subprime» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανρί ντε Καστρί.

Ο ντε Καστρί έχει δώσει ώθηση στις πωλήσεις της μονάδας ασφαλειών ζωής και αποταμίευσης – της μεγαλύτερης μονάδας της εταιρείας – προκειμένου να διπλασιάσει τα έσοδα και να τριπλασιάσει τα κέρδη της Axa μέχρι το 2012.

Ειδικότερα, τα κέρδη του εν λόγω τμήματος ενισχύθηκαν πέρυσι κατά 18% στα 2,67 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής, η εταιρεία εξαγόρασε το 2006 την Winterthur της Credit Suisse, αυξάνοντας τα κεφάλαια υπό διαχείριση κατά 100 δισ. ευρώ και αποκτώντας ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά της Ελβετίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα