Φουρλής: Αγορά οικοπέδου για το πρώτο IKEA στη Βουλγαρία

Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 09:56

Ο όμιλος Φουρλή υπέγραψε αρχική συμφωνία για την εξαγορά οικοπέδου στη Σόφια, όπου πρόκειται να κατασκευάσει το πρώτο υπερκατάστημα ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία. Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 12,081 λεβ (6 εκατ. ευρώ περίπου) αλλά η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και το εμβαδόν του οικοπέδου.

Ωστόσο, αναλυτές της αγοράς ακινήτων της Σόφιας εκτιμούν πως κατά πάσα πιθανότητα το οικόπεδο βρίσκεται κοντά στον περιφερειακό άξονα της Σόφιας γύρω από την περιοχή Mladost και την Studenski Grad. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις και η υπογραφή της οριστικής συμφωνίας για την αγορά του οικοπέδου προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

«Η προσέγγισή μας είναι η πολιτική τιμών να προσαρμόζεται στη συγκεκριμένη χώρα στην οποία εισερχόμαστε. Προς το παρόν το κατά κεφαλή ΑΕΠ στη Βουλγαρία είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο στην Ελλάδα και λογικό είναι να ξεκινήσουμε με χαμηλότερες τιμές στα καταστήματα» επισημαίνουν στο διαδικτυακό τόπο Investor.bg στελέχη της εταιρείας. Στους σχεδιασμούς της εταιρείας προβλέπεται η έναρξη της κατασκευής του υπερκαταστήματος εντός του 2008 και η θέση του σε λειτουργία το 2009. Έως το 2011 η εταιρεία σχεδιάζει να έχει ανοίξει τρία καταστήματα ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία, δύο εκ των οποίων εκτός της πρωτεύουσας.

Ήδη η εταιρεία λειτουργεί ένα κατάστημα Intersport στο εμπορικό κέντρο Mall of Sofia και σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό τους σε 5 με 10 έως το 2010 (όπως και σε 15 στη Ρουμανία).

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΛΚ



Σχολιασμένα