Ασφαλιστικό: Εντείνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων

Σάββατο, 01 Μαρτίου 2008 09:52

ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ η προεργασία για την πρώτη φάση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και αφού το νομοσχέδιο παρουσιασθεί στην Κυβερνητική Επιτροπή (πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα) θα πάρει το δρόμο πια της τελικής ευθείας για κατάθεση στη Βουλή όπου θα συζητηθεί πρώτα στην αρμόδια επιτροπή και μετά στην Ολομέλεια.

Αυτό δήλωσε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, ο οποίος ερωτηθείς γιατί έχει καθυστερήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, απάντησε ότι δεν διαπιστώνει καμία καθυστέρηση.

Μείζον θέμα του νομοσχεδίου οι ρυθμίσεις που θα προβλέπονται για τις εργαζόμενες μητέρες και το εύρος των αλλαγών.

Με τις ρυθμίσεις που προωθούνται κόβονται οι πρόωρες συντάξεις και αντικαθίστανται από πλασματικά έτη ασφάλισης που θα προβλέπονται ανάλογα με τον αριθμό παιδιών ή επιπλέον άδεια.

Κομβικό σημείο του νομοσχεδίου και οι ενοποιήσεις Ταμείων, για τις οποίες η κυβέρνηση επιμένει, εκτιμώντας ότι αυτό είναι το κρίσιμο στοιχείο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Το θέμα προκαλεί έντονες αντιδράσεις και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από συνδικαλιστικούς φορείς κλάδων που θίγονται από τα προωθούμενα σχέδια της κυβέρνησης.

ΓΣΕΕ - Απεργία

Η ΓΣΕΕ οργανώνει νέα γενική απεργία για την ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Κοινό μέτωπο υπάρχει και από την ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστικούς φορείς του δημόσιου τομέα, παρά το γεγονός ότι οι ρυθμίσεις που προωθούνται αυτή τη στιγμή, όπως έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αφορούν στον ιδιωτικό τομέα.

Μηχανικοί Δημοσίου

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται και εντείνονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Μηχανικών του Δημοσίου.

Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για όλο το μήνα Μάρτιο. Αναλυτικά αποφασίσθηκε:

- 24ωρη πανελλαδική απεργία, αμέσως μετά τη δημοσίευση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση με παντεχνική συγκέντρωση στην Αθήνα στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

- 24ωρη πανελλαδική απεργία και παντεχνική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

- 24ωρη πανελλαδική απεργία και παντεχνική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα που θα μπει το νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Παράλληλα αποφασίσθηκαν τρίωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας για 4, 11 και 18 Μαρτίου από την έναρξη ωραρίου εργασίας και πανελλαδική αποχή όλο το Μάρτιο από την εργασία των μελών της Ομοσπονδίας σε όποιες άλλες Επιτροπές και Συμβούλια των Υπουργείων, των ΝΠΔΔ, των Περιφερειών της Χώρας και των ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού συμμετέχουν διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη των Α΄βαθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ.

Το ΕΕΑ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκπροσωπώντας διακόσιες τριάντα χιλιάδες (230.000) μέλη ασφαλισμένους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) εκφράζει την έντονη αντίδρασή του για σενάρια που αναφέρονται στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του αιρετού της διοίκησης του ΟΑΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα