Εντυπωσιακή νίκη της EADS στην “έδρα” της Boeing

Σάββατο, 01 Μαρτίου 2008 10:11
UPD:10:24
EPA/EADS/NORTHROP GRUMMAN

Συμβόλαιο 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια 179 αεροσκαφών ανεφοδιασμού της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας κέρδισε η ευρωπαϊκή EADS, μητρική της Airbus, μαζί με τον βραχίονά της στις ΗΠΑ, Northrop Grumman, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Αυτή η απροσδόκητη συμφωνία, που αποτελεί μεγάλη αποτυχία για την Boeing η οποία συμμετείχε στο σχετικό διαγωνισμό, θα επιτρέψει στην EADS να επεκτείνει την παρουσία της στην αμερικανική αμυντική αγορά και ενδυναμώνει τη θέση της Northrop ως μεγάλου παράγοντα στην αγορά αυτή.

Βάσει των όρων του συμβολαίου, η κοινοπραξία θα παράσχει έως και 179 αεροσκάφη ανεφοδιασμού στη βάση των Airbus A330. Τα πρώτα αεροσκάφη αναμένεται να εισέλθουν στην υπηρεσία το 2013 σε αντικατάσταση του γηράσκοντος στόλου των KC-135, ορισμένα από τα οποία ανήκουν στην υπηρεσία από τη δεκαετία του '60.

Με τη λήξη του συμβολαίου, η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον προκειμένου να αντικαταστήσει περισσότερα από 500 αεροσκάφη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα