Vivartia: Επέκταση στην αγορά των ΗΠΑ

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 10:47

Την υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς του 100% της Nonni’s Food Company Inc., αμερικανικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αγορά μπισκότων και αλμυρών snacks, από την εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου Wind Point Partners και τη σημερινή διοίκηση της Nonni’s, ανακοίνωσε η Vivartia.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, που πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Απριλίου 2008, αναμένεται να ανέλθει στα 320 εκ. δολάρια.

H Νonni’s διαθέτει έξι εργοστασιακές μονάδες στις ΗΠΑ - τρεις στο New Jersey, μία στην Oklahoma, μία στο Bronx της Νέας Υόρκης και μία στο Tennessee - και ένα ιδιαίτερα ισχυρό και ανεπτυγμένο δίκτυο διανομής, που καλύπτει σημαντικό κομμάτι της αγοράς των ΗΠΑ.

Ο κύκλος εργασιών της το 2007 ανήλθε σε περίπου 187εκ. δολάρια και τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) σε 32 εκ. δολάρια, όπως επισημαίνει η Vivartia.

«Η συμφωνία εξαγοράς της Nonni’s αποτελεί μία κίνηση ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τον Όμιλο Vivartia, καθώς σηματοδοτεί την είσοδο του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαρωδών στην αγορά των ΗΠΑ. Η σημαντική τεχνογνωσία της εταιρείας στο συγκεκριμένο κλάδο σε συνδυασμό με το διευρυμένο δίκτυο και τις εμπορικές της δυνατότητες, καθιστούν τη Nonni?’s την κατάλληλη πλατφόρμα για την επέκταση του Ομίλου Vivartia στην αγορά των ΗΠΑ» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia Σπύρος Θεοδωρόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα