Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Οι μεγαλύτερες απώλειες για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:24
UPD:11:26

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών καθώς εικάζεται ότι οι ζημίες θα αυξηθούν, σε συνδυασμό και με τον κίνδυνο αποτυχίας του σχεδίου της Ambac Financial Group Inc. να αντλήσει κεφάλαια για να εξασφαλίσει την πιστοληπτική της ικανότητα που βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index υποχωρούσε 0,50% φθάνοντας στις 314,01 μονάδες στις 8:25 π.μ. στο Λονδίνο. Οι μετοχές στον Standard & Poor's 500 Index σημείωσαν απώλειες μικρότερες του 0,1% και ο MSCI Asia Pacific Index έκλεισε με άνοδο 1,6%.

Ο Stoxx 600 έχει σημειώσει φέτος απώλειες 14% καθώς ανησυχία επικρατεί για τις πιστωτικές αγορές και για τη συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης στον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Αγγλίας, θα αποφασίσουν σήμερα για τα διατραπεζικά επιτόκια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών η ΕΚΤ θα τα διατηρήσει αμετάβλητα στο 4% και στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών. Η απόφαση της ΕΚΤ θα ανακοινωθεί στη 1:45 μ.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Η Τράπεζα της Αγγλίας κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25%, σύμφωνα με τους αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα