Απεργία των μηχανικών στις 12 και 13/3 για το Ασφαλιστικό

Απορρίπτουν το ν/σ στο σύνολό του χαρακτηρίζοντάς το απαράδεκτο
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 17:47

Απεργία για τις 12 και 13 Μαρτίου αποφάσισαν οι μηχανικοί, που απορρίπτουν στο σύνολό του το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, χαρακτηρίζοντάς το απαράδεκτο.

Κατά τη συνεδρίαση των εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου υπό τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιάννη Αλαβάνο, τονίστηκε, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση, υπερέβη την "κόκκινη γραμμή", καθώς με το σχέδιο νόμου κατέστησε φανερή την πρόθεσή της για συνολική απορρύθμιση του συστήματος ασφάλισης, την καταλήστευση των υγιών ταμείων και την ανατροπή - εκτός των ασφαλιστικών - και των εργασιακών δικαιωμάτων, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, τους εργολήπτες και τους μελετητές».

Ο τεχνικός κόσμος, που το δημιούργησε, το συντήρησε και το προίκισε με μια τεράστια περιουσία εδώ και εβδομήντα χρόνια, δεν προτίθεται να «συμμετάσχει στη κηδεία» του ΤΣΜΕΔΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος.

Πιο αναλυτικά, το Συντονιστικό Όργανο στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των εργασιακών, κλαδικών και επαγγελματικών συλλόγων των μηχανικών αποφάσισε:

48ωρη απεργία όλων των μηχανικών, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στις 12 και 13 Μαρτίου,

48ωρη αποχή από την εργασία όλων των εργοληπτών και μελετητών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις ίδιες ημέρες,

Συνέχιση της αποχής των εκπροσώπων των μηχανικών από τις Επιτροπές και τα Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα

Συμμετοχή του τεχνικού κόσμου στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Παντεχνικές συγκεντρώσεις και πορείες με κατάληξη τη Βουλή.

Το Συντονιστικό Όργανο των μηχανικών θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Τρίτη για να αποφασίσει περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει στο ΤΕΕ ομάδα εγκρίτων νομικών στην οποία έχει ανατεθεί η μελέτη του σχεδίου νόμου με σκοπό την προσβολή του στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Την Τρίτη το μεσημέρι (14:00) το ΤΕΕ έχει καλέσει σε συνάντηση-ενημέρωση όλους τους βουλευτές μηχανικούς.

Νωρίτερα, επίσης στο ΤΕΕ, θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο των επιστημονικών φορέων και δημοσιογράφων, προκειμένου να εξετάσει τις περαιτέρω κοινές κινητοποιήσεις, ενώ στις 13:00 οι εκπρόσωποι τους θα δώσουν κοινή Συνέντευξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα