ΥΠΑΝ: Στάσιμες οι τιμές φέτος στα σαρακοστιανά

Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 14:07

ΣΕ ΙΔΙΑ με τα περυσινά επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθούν φέτος τη σαρακοστή οι τιμές στα εποχιακά προϊόντα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωση, η τιμή της λαγάνας - σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, θα παραμείνει στα περυσινά επίπεδα, δηλαδή στα 2,80 με 3 ευρώ, ενώ στο χαλβά, που αυτές τις ημέρες η ζήτησή του αυξάνεται κατακόρυφα, οι τιμές ποικίλλουν, αφού σε ορισμένα καταστήματα παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και σε κάποια άλλα καταγράφουν αυξήσεις έως 10%, αλλά και μειώσεις έως και 12%.

Ο ταραμάς και τα υποπροϊόντα του, διατίθενται σε τιμές ανάλογες με πέρυσι, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις καταστημάτων που πωλούν ταραμά με μειωμένες τιμές έως και 7,5%. Στις ελιές και το τουρσί παρατηρούνται αυξήσεις έως 4%, αλλά και γενναίες μειώσεις έως και 23%, ενώ στα κατεψυγμένα θαλασσινά, όπως χταπόδι, σουπιές, γαρίδες, και καλαμάρι, οι τιμές είναι μειωμένες έως και 20%.

Σε ό,τι αφορά τα οπωροκηπευτικά, οι τιμές παρουσιάζουν μικρές αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ενώ εξαίρεση αποτελούν οι πατάτες όπου καταγράφονται μειώσεις τιμών κατά περίπου 4% και οι τομάτες των οποίων οι τιμές βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Το ΥΠΑΝ διευκρινίζει ότι στην αγορά παρατηρείται μεγάλο εύρος τιμών, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέξει τις πλέον προσιτές τιμές, ενώ ειδικότερα για το χαλβά τονίζεται ότι οι αποκλίσεις στις τιμές οφείλονται στη σύνθεση της πρώτης ύλης και τα συστατικά που περιέχει, όπως βανίλια, κακάο και αμύγδαλο. Τα στοιχεία του ΥΠΑΝ συγκεντρώθηκαν με τιμοληψίες που διενεργήθηκαν σε σούπερμαρκετ, στη Βαρβάκειο και σε Λαϊκές αγορές.

ΕΦΕΤ

«Απλές συμβουλές για το Σαρακοστιανό τραπέζι» είναι ο τίτλος ενημερωτικού εντύπου που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ για τους καταναλωτές. Σκοπός του εντύπου είναι να λειτουργήσει ως ένα χρηστικό εργαλείο στα χέρια του καταναλωτή, για τις ημέρες της σαρακοστής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα