PwC: Ερευνα για τις προσδοκίες νέων από την αγορά εργασίας

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008 11:11

«OΝΕΙΡΑ & Πραγματικότητα» ονομάζεται η νέα έρευνα της PricewaterhouseCoopers για τις σπουδές και τις προσδοκίες των νέων για την αγορά εργασίας. Η έρευνα, που αφορά στην εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία των εργαζομένων στην Ελλάδα, στοχεύει να διαπιστώσει αν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ηλικίας 18-45 ετών, σπουδάζουν αυτό που επιθυμούν και αν εργάζονται στον τομέα που ονειρεύονταν.

Η έρευνα εντάσσεται στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της PwC, η οποία διατηρεί και τα πνευματικά δικαιώματα.

Στρατηγική επιλογή της εταιρείας είναι να παρέχει τις ευκαιρίες και την απαραίτητη εκπαιδευτική και επαγγελματική καθοδήγηση στους νέους επαγγελματίες και φοιτητές, με στόχο να συμβάλει στον περιορισμό του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης που επικρατεί σήμερα στην αγορά εργασίας.

Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στην έρευνα «Ονειρα και Πραγματικότητα», μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.pwc.gr/dreams&reality. Η έρευνα είναι ανώνυμη και η διαδικασία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου λήγει στις 19 Μαρτίου 2008.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου ηγεσίας και ανθρώπινου δυναμικού της PwC «The Power of Mind», στο θέατρο Badminton, στις 8 Απριλίου 2008.

Κεντρικός θεματικός άξονας του συνεδρίου είναι η δύναμη του ανθρώπινου νου και της θέλησης. Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Student's Career Event» της PwC.

Συγκεκριμένα, οι αριστούχοι τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές, που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο, θα συναντηθούν με 36 κορυφαίες επιχειρήσεις, για να συζητήσουν τις πιθανότητες επαγγελματικής εξέλιξής τους.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο συνέδριο είναι οι: Alpha Bank, Athens Breweries, Athens International Airport, British American Tobacco, Cadbury Hellas A.E., Citibank, Coca-Cola 3E HBC, COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε, CYCLON ΕΛΛΑΣ Α.Ε., EFG Eurobank Ergasias S.A., Friesland Hellas AEBE, Globaltraining, Hellasonline, Ηρακλής ΑΓΕΤ, HSBC Bank plc Greece, Hygeia SA, ΙΑΣΩ, Info-Quest AEBE, Interamerican Group, Intracom IT Services, Intracom Telecom SA, Intralot SA, Johnson & Johnson Hellas SA, Marfin Egnatia Bank, Μυτιληναίος, L'Oreal Hellas S.A., Papastratos Cigarette Manufacturing Company SA, PricewaterhouseCoopers, Procter & Gamble Hellas Ltd, Regency Casino Mont Parnes, S&B Industrial Minerals S.A., Schneider Electric SA, Toyota Ελλάς ΑΒΕΕ, Τράπεζα Πειραιώς, Α.Ε Τσιμέντων Τιτάν και Wind Hellas Telecomm. AVEE.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα