Λιχτενστάιν: Στη Βουλή το ν/σ για την αναθεώρηση της λειτουργίας των ιδρυμάτων

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008 15:19

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για την αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας των ιδρυμάτων της χώρας, τα οποία κατηγορούνται από τη Γερμανία και άλλα κράτη ότι διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή πολιτών τους, παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση του Λιχτενστάιν, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP επικαλούμενο επίσημη πηγή.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η «πλήρης αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας των ιδρυμάτων», όπως προκύπτει από την ημερήσια διάταξη που δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του κοινοβουλίου του Λιχτενστάιν.

Από τις 20 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση του πριγκιπάτου είχε καταστήσει γνωστές τις προθέσεις της να προχωρήσει σε πλήρη αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας των εν λόγω ιδρυμάτων.

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ερευνούν πάνω από χίλιους Γερμανούς πολίτες, οι οποίοι φοροδιέφυγαν έχοντας μεταφέρει κεφάλαια σε λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται σε οπτικό δίσκο που εκλάπη από τη μεγαλύτερη τράπεζα του πριγκιπάτου, την LGT, και τον οποίο απέκτησαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες καταβάλλοντας στον «πληροφοριοδότη» το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ.

Το Λιχτενστάιν εξέδωσε σήμερα διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του πληροφοριοδότη αυτού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα