Κατατίθεται η τροπολογία για ένταξη των εργαζομένων στην καθαριότητα στα ΒΑΕ

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008 15:29
UPD:16:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Το απόγευμα κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία για την ένταξη των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, οι οποίοι μάλιστα εξέφρασαν την ελπίδα να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η σχετική τροπολογία θα προβλέπει συνταξιοδότηση των ανδρών στα 58 και των γυναικών στα 53.

«Ζήτησα να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή -πράγμα το οποίο θα γίνει το απόγευμα- η συμφωνηθείσα πριν από περίπου 4 μήνες διάταξη, για την ένταξη συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων στους δήμους, και ιδιαίτερα των ανθρώπων που δουλεύουν στην καθαριότητα ,στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, και πρόσθεσε:

«Η διάταξη υπεγράφη ως είχε και θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για την αποχώρηση από την υπηρεσία δικαστικών λειτουργών και άλλες διατάξεις". Θέλω να ελπίζω ότι αυτό θα εκτιμηθεί». «Εκ μέρους της ΚΕΔΚΕ, απευθύνομαι στους εκπροσώπους των εργαζομένων στην καθαριότητα και τους ζητώ από αύριο να αναστείλουν την απεργία τους τουλάχιστον στον τομέα της καθαριότητας», συμπλήρωσε ο κ. Κακλαμάνης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα