Υποσχέσεις για ομαλοποίηση της κατάστασης στις ΟΑ

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008 09:38

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ για ομαλοποίηση της κατάστασης στις Ολυμπιακές Αερογραμμές που δημιουργήθηκε από την έλλειψη αεροσκαφών και πληρωμάτων καμπίνας, έδωσε χθες σε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας και των Ενώσεων των εργαζομένων στις Ο.Α. ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιάννος Μπενόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Μπενόπουλος κάλεσε τις Ενώσεις των εργαζομένων να συμβάλουν επί της ουσίας στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας, η οποία, όπως τόνισε, «βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και είναι ώρα να δουλέψουμε όλοι για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίσει το μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών».

Ο πρόεδρος των Ο.Α. κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφεύγουν ενέργειες που αποπροσανατολίζουν το κοινό, ταλαιπωρούν τους επιβάτες και κάνουν ζημιά στην εικόνα της εταιρείας».

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μπενόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την άμεση μίσθωση, με τη μέθοδο dry lease, δύο αεροσκαφών, η οποία αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιθεωρήσεις αεροσκαφών από εκπροσώπους της εταιρείας στο πλαίσιο της προσπάθειας μίσθωσης επιπλέον αεροσκαφών.

Μισθώσεις αεροσκαφών

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, για αυτά τα δυο αεροσκάφη Β 737-400 τα οποία προέρχονται από Αμερική και αναμένεται να φτάσουν το πρώτο τον Μάιο και το άλλο έως τις 15 Ιουνίου, ενδέχεται να τεθεί ζήτημα για τα πρότυπα των αεροσκαφών για τα οποία απαιτείται και ευρωπαϊκή έγκριση.

Παράλληλα έως το τέλος του μήνα θα έχει προχωρήσει η πρόσληψη 50 εποχικών ιπταμένων συνοδών - φροντιστών, ενώ με την πρόσληψη επιπλέον 200 ατόμων έως τα τέλη Ιουνίου υπολογίζεται ότι το θερινό πρόγραμμα θα «βγει» χωρίς προβλήματα.

Πριν από τη συνάντηση οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, τα οποία κατέλαβαν συμβολικά, διαμαρτυρόμενοι, όπως είπαν, «για την καθυστέρηση μίσθωσης αεροσκαφών, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την εκτέλεση του θερινού προγράμματος των Ολυμπιακών Αερογραμμών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα