Ομαλά η μετεπιβίβαση των επιβατών του Ε/Γ-Ο/Γ «Γεωργής»

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008 17:46

Ομαλά γίνεται η μετεπιβίβαση των επιβατών του Ε/Γ-Τ/Ρ «Γεωργής» που προσάραξε με την πλώρη στη νησίδα "Πλατιά", βόρεια του Πόρου. Το πλοίο πήρε μικρή κλίση, χωρίς όμως να κινδυνεύει.

Οι επιβαίνοντες -μεταξύ των οποίων 56 Ρώσοι, 163 Ιάπωνες και 58 Αμερικανοί- μετεπιβιβάζονται ασφαλείς, σε τρεις "λάντζες" που τους μεταφέρουν στη στεριά.

Στην περιοχή παραμένουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αλιευτικά, έτοιμα να προσφέρουν βοήθεια, ενώ το 35μελές πλήρωμα, όλοι Έλληνες, βρίσκονται επί του πλοίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με την ολοκλήρωση της μετεπιβίβασης οι επιβάτες -όλοι αλλοδαποί- μερίμνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας "Υδραϊκή Ναυτική Εταιρία" του Παναγιώτη Δρακόπουλου, θα μεταφερθούν με τα πλοία της γραμμής στον Πειραιά.

Εξάλλου, σε ετοιμότητα για να υποδεχθεί επιβάτες, έχει τεθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, το τουριστικό επιβατηγό πλοίο είχε σε ισχύ όλα τα ναυτιλιακά του έγγραφα, καθώς επίσης και το Πιστοποιητικό Ασφάλειας, το οποίο και του δίνει το δικαίωμα πλόων.

Για την πορεία της επιχείρησης ενημέρωθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Σπύρος Ευσταθόπουλος, ο οποίος, έπειτα από σχετική συνεννόηση με τον ΕΟΤ και την Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, ανακοίνωσε την παραχώρηση του ελικοπτέρου που διαθέτει ο Οργανισμός για την ενίσχυση των προσπαθειών της επιχείρησης εκκένωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα