Ericsson: Αναβάθμιση του δικτύου GSM/WCDMA της Wind Ελλάς

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 12:22
UPD:12:51

Σε επέκταση και αναβάθμιση του κυρίως δικτύου GSM/WCDMA της Wind Ελλάς ανακοίνωσε πως προέβη η σουηδική κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson, χωρίς να αναφερθεί στις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η σύμβαση αποκλειστικού προμηθευτή περιελάμβανε τη μετάβαση στη λύση κοινού κυρίως δικτύου WCDMA/GSM της Ericsson.

Σύμφωνα με την Wind Ελλάς, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ericsson παρείχε μια λύση με το κλειδί στο χέρι συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού δικτύων, της προμήθειας εξοπλισμού και της μετάβασης στη νέα κυρίως υποδομή, καθώς και της ανάπτυξης δικτύου και ενοποίησης συστημάτων.

Η Ericsson ήταν επίσης υπεύθυνη για τα συστήματα υποστήριξης δικτύου και επιχειρήσεων, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης μετάβασης και τη διαχείριση της αύξησης της κυκλοφορίας.

Το ενιαίο κυρίως δίκτυο της Wind Hellas βασίζεται πλέον στη λύση mobile softswitch (MSS) της Ericsson, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον πάροχο να προσφέρει την ίδια εμπειρία υπηρεσιών στους πελάτες της σε δίκτυα 2G και 3G.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς ένα δίκτυο αποκλειστικής χρήσης IP, το οποίο επιτρέπει τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δικτύου. Μέσα από την εισαγωγή μιας διαστρωματωμένης αρχιτεκτονικής, η λύση MSS της Ericsson διασφαλίζει την ύπαρξη κοινής βάσης για τις υπηρεσίες επόμενης γενιάς. Οι κόμβοι packet core της Ericsson υποστηρίζουν τώρα τη WIND Hellas στην αποτελεσματική διαχείριση της αύξησης της κυκλοφορίας δεδομένων HSPA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα