Τροποποίηση διατάξεων ζητεί από την υπ. Απασχόλησης η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008 15:05

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ απορρίπτει κάθε διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου η οποία θίγει δικαιώματα των εργαζόμενων και συνταξιούχων μελών του, όπως και κάθε πρόθεση ανατροπής του αυτοδιοίκητου και αυτοδιαχειριζόμενου χαρακτήρα του ΕΔΟΕΑΠ που, όπως επισημαίνεται, από τον Ιδρυτικό του Νόμο είναι ΝΠΙΔ.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ, απορρίπτεται:

1. Η υφαρπαγή του 10% των εσόδων του ΕΔΟΕΑΠ, που προέρχονται από το αγγελιόσημο, το οποίο -όπως σημειώνεται- υποκαθιστά στο Ταμείο την εργοδοτική εισφορά.

2. Η μείωση των επικουρήσεων στο 20% των κύριων συντάξεων, ενώ -όπως επισημαίνεται- ουδείς οικονομικός και αναλογιστικός λόγος ή πρόβλεψη στον ΕΔΟΕΑΠ συνηγορούν γι αυτό.

3. Η επιχειρούμενη ένταξη -δια της ασάφειας διατάξεων τροπολογίας της τελευταίας στιγμής- κατηγοριών εργαζόμενων που δεν ανήκουν στο χώρο των κατά τον Νόμο ασφαλιζόμενων στον ΕΔΟΕΑΠ.

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ζητεί από την υπουργό Απασχόλησης να δεχθεί τις προτάσεις της για τροποποίηση σχετικών διατάξεων του σχεδίου Νόμου στα παραπάνω σημεία, καθώς και να επαναπροσδιορίσει τις σχετικές διατάξεις «με βάση το συμφέρον των ασφαλισμένων ενός απολύτως υγιούς Ταμείου, που καλύπτει τους σκληρά εργαζόμενους και συνταξιούχους στον Τύπο και τις οικογένειές τους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα