EKΠΟΙΖΩ: Καταγγελίες για ελαττωματικά κινητά

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008 16:51

Δεκάδες καταγγελίες έχει δεχθεί η ΕΚΠΟΙΖΩ από μέλη της σχετικά με προβλήματα που εξ αρχής αντιμετώπισαν με καινούριες συσκευές κινητών τηλεφώνων, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, τα προβλήματα που παρουσιάζονται ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση, τις περισσότερες όμως φορές είναι τόσο προφανή που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν έχει προηγηθεί κακή χρήση από τους κατόχους τους, όπως οι προμηθευτές επικαλούνται.

Μερικά από τα ελαττώματα αφορούν δυσλειτουργίες της οθόνης, αδυναμία ενεργοποίησης και αποκολλήσεις μερών της συσκευής χωρίς να οφείλονται σε «σκληρή» χρήση. ¶λλες φορές, ενώ η συσκευή λειτουργεί κανονικά, ξαφνικά «σβήνει» κτλ.

Όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, «το πρόβλημα εντείνεται από τη στάση που επιδεικνύουν οι περισσότεροι προμηθευτές κινητών τηλεφώνων ως προς την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές. Όπως είναι γνωστό, αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, οι περισσότερες συσκευές καλύπτονται από εγγύηση δύο ετών, η οποία όμως αίρεται όταν το πρόβλημα οφείλεται σε κακή χρήση από τον καταναλωτή. Ακριβώς σε αυτή την προϋπόθεση βρίσκουν έρεισμα οι προμηθευτές προκειμένου να επιβαρύνουν τους καταναλωτές με τα έξοδα της επισκευής. Ως συνηθέστερο λόγο έκπτωσης από την εγγύηση επικαλούνται αόριστα την επαφή της συσκευής με υγρά, χωρίς τις περισσότερες φορές να αποδεικνύουν αυτόν τον ισχυρισμό».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα