Citibank: Εως 25 εκατ. στερλίνες θα στοιχίσουν στην BA τα προβλήματα στο Heathrow

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008 13:33

ΕΩΣ και 25 εκατ. στερλίνες (49,7 εκατ. δολάρια) πιθανόν να στοιχίσει στην British Airways το χάος που έχει επικρατήσει τις τελευταίες ημέρες στο Τέρμιναλ 5 του αεροδρομίου του Heathrow http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/31/1494286.htm , εκτιμούν αναλυτές της Citibank.

Από την έναρξη της λειτουργίας του νέου Τέρμιναλ, την περασμένη Πέμπη, έχουν ακυρωθεί συνολικά σχεδόν 250 πτήσεις, ενώ εκατοντάδες αποσκευές έχουν χαθεί λόγω των προβλημάτων που σημειώθηκαν στο σύστημα αποσκευών.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο οικονομικός αντίκτυπος από την προβληματική έναρξη λειτουργίας του Τέρμιναλ 5 αναμένεται να είναι μεγάλος. «Βάσει των ημερήσιων εσόδων ύψους 23 εκατ. στερλινών και του κόστους της αναστάτωσης που θα φτάσει στις 100 με 200 στερλίνες ανά επιβάτη, υπολογίζουμε ότι ο αντίκτυπος στα κέρδη θα ανέλθει μέχρι στιγμής σε 15 με 25 εκατ. στερλίνες», επισημαίνουν οι αναλυτές της Citibank.

Παρόλα αυτά, εκτιμούν πως το ποσό αυτό ενδεχομένως να μην αποτυπωθεί έντονα στα οικονομικά αποτελέσματα της ΒΑ, λόγω της δομής του προγράμματος επιδομάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα