Ρουμανία: Σε τροχιά ανάπτυξης η ATE Bank

Τρίτη, 01 Απριλίου 2008 09:26

Επενδύσεις, συνολικού ύψους τριών εκατ. ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του 2008 η ATE Bank, προκειμένου να υποστηρίξει την επέκταση του δικτύου υποκαταστημάτων της και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών με ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα λιανικής τραπεζικής.

Η τράπεζα στοχεύει στο διπλασιασμό των καταστημάτων της στο επίπεδο των 30 στα τέλη του 2008 και στα 55 στα τέλη του 2010.

«Το επενδυτικό πρόγραμμα στοχεύει στην επέκταση του δικτύου και στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση σημαντικών έργων όπως η εισαγωγή ηλεκτρονικών καρτών, παράλληλα με την ανάπτυξη του δικτύου ΑΤΜ, και τη δημιουργία συστημάτων Online Banking και Call Centre», Επισημαίνει σε δηλώσεις της στον οικονομικό τύπο της χώρας η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και επικεφαλής του τμήματος λιανικής της τράπεζας, κα Alina Pascu.

Στα τέλη του 2007 το συνολικό ενεργητικό της τράπεζας διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 167 εκατ ευρώ, ενώ το συνολικό χαρτοφυλάκιο πιστώσεων τα 100 εκατ. ευρώ. Η ποσοστιαία συμμετοχή των «λιανικών» πιστώσεων στο συνολικό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας ανήλθε στα τέλη του 2007 στο 17% με στόχο να διευρυνθεί στο 50% το 2008.

«Για το 2008 στοχεύουμε σε αύξηση κατά 300 % στις «λιανικές» πιστώσεις, η οποία θα υποστηριχθεί από την ανάπτυξη νέων προϊόντων τόσο για την αγορά στεγαστικών δανείων όσο και για την αγορά καταναλωτικής πίστης», αναφέρει η κα Pascu.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα