UBS: Επιπλέον διαγραφές 19 δισ. δολ. στο α’ τρίμηνο

Προχωρά σε αύξηση μ/κ για την άντληση 15 δισ. φράγκων
Τρίτη, 01 Απριλίου 2008 09:17
UPD:09:26

ΣΕ επιπλέον διαγραφές 19 δισ. δολαρίων προχώρησε η UBS, εμφανίζοντας στο πρώτο τρίμηνο του έτους ζημίες ύψους 12 δισ. ελβετικών φράγκων (12,03 δισ. δολ.). Παράλληλα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προβεί στην άντληση 15 δισ. φράγκων μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με διάθεση μετοχών.

Οι κινήσεις αυτές, αν και αναμενόμενες, αποτελούν άλλο ένα πλήγμα για τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πλούτου (wealth management) παγκοσμίως, η οποία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από την κρίση στις πιστωτικές αγορές.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η UBS επισημαίνει πως ο πρόεδρός της Μαρσέλ Οσπέλ δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του. Αντικαταστάτης του θα είναι ο γενικός σύμβουλος της εταιρείας Πίτερ Κούρερ. Επιπλέον, η ελβετική τράπεζα προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου τμήματος, το οποίο θα διαχειρίζεται το προβληματικό ενεργητικό.

Σημειώνεται ότι οι νέες διαγραφές που ανακοινώθηκαν την Τρίτη βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των προβλέψεων της UBS, ενώ ξεπερνούν και τα 18,4 δισ. δολάρια των περυσινών διαγραφών. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για επιπλέον διαγραφές ύψους 10 – 20 δισ. ελβετικών φράγκων το 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα