ΤΕΡΝΑ Α.Ε: 12,9 δισ. δρχ. ο κύκλος εργασιών το εννεάμηνο

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2000 17:49

Σε 12,9 δισ. δρχ. ανήλθε το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της τεχνικής εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 12% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Τα προ φόρων κέρδη το εν λόγω χρονικό διάστημα έφθασαν τα 1,55 δισ. δρχ. και προερχόμενα εξ ολοικλήρου από την παραγωγική δραστηριότητα είναι πολλαπλάσια του εννεαμήνου του 1999, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ανεκτέλεσο υπόλοιπο έργων ανέρχεται σε 70 δισ. δρχ. και, όπως επισημαίνεται, αναμένεται σημαντική αύξησή του τους αμέσως προσεχείς μήνες. Τα διαθέσιμα της εταιρείας την 30ή Σεπτεμβρίου 2000 υπερέβαιναν τα 2,3 δισ. δρχ. και τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 25 δισ. δρχ.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συτνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, κατά την τρέχουσα χρήση συνεχίστηκε το ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα της ΤΕΡΝΑ στον τομέα της ενέργειας, στη συμπλήρωση του μηχανολογικού της εξοπλισμού καθώς επίσης και στη συμμεοχή της σε νέα σχήματα. Το εν λόγω χρονικό διάστημα, τέλος, το ύψος των επενδύσεων του ομίλου άγγιξε τα 8 δισ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα