Παπαστράτος ΑΒΕΣ: Aποτελέσματα εννεαμήνου

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2000 18:10

Σε 67,7 δισ. δρχ. ανήλθαν το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Σεπεμβρίου 2000 τα έσοδα της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος ΑΒΕΣ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 6,6% σε σχέση με το εννεάμηνο της προηγούμενης χρήσης. Η αύξηση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, σε άνοδο του όγκου πωλήσεων και σε αυξήσεις των τιμών.

Το ίδιο διάστημα τα προ φόρων κέρδη ενισχύθηκαν κατά 23,4% έναντι του περυσινού εννεαμήνου και έφθασαν τα 10,1 δισ. δρχ., ενώ οι λειτουργικές δαπάνες, εκτός κόστους παραγωγής και αποσβέσεων, μειώθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με το εννεάμηνο ΄99 και διαμορφώθηκαν σε 6,7 δισ. δρχ.

Τα λειτουργικά προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της εταιρείας το εννεάμηνο του 2000 αυξήθηκαν κατά 13,5% και ανήλθαν σε 7,3 δισ. δρχ.

Παρά την αύξηση που παρατηρείται στα ανωτέρω οικονομικά μεγέθη το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι για το σύνολο του 2000 τα κέρδη της εταιρείας αναμένονται μειωμένα σε σχέση με την περυσινή χρήση, διότι το τέταρτο τρίμηνο του ΄99 η εταιρεία απεκόμισε υπεραξίες από εκποίηση μετοχών ύψους 8.500 εκατ. δρχ., κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί το 2000. Παράλληλα, οι θυγατρικές εταιρείες της Παπαστράτος στη Ρουμανία και την Ουκρανία, σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπευθύνων, θα επιβαρύνουν με 1,15 δισ. δρχ. τα αποτελέσματα δωδεκαμήνου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ποσό της επιβάρυνσης που αντιστοιχεί στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, και το οποίο ανέρχεται σε 800 εκατ. δρχ. δεν έχει συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα εννεαμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα