Κ. Νουαγιέ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των ευρω-επιτοκίων

Προϋπόθεση η σταθεροποίηση των τιμών
Τρίτη, 01 Απριλίου 2008 14:17

ΤΗΝ άποψη ότι πιθανόν να υπάρξει περιθώριο για μείωση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη, αν οι χαράσσοντες την πολιτική συγκρατήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις, εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και διοικητής της Bank of France, Κριστιάν Νουαγιέ.

«Μια πραγματική σταθεροποίηση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό παραμένει προϋπόθεση για μειώσεις των επιτοκίων, σε περιόδους αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας και καθοδικών κινδύνων για την ανάπτυξη», επισήμανε ο κ. Νουαγιέ, σε σημερινή ομιλία του στην Πράγα.

Αν και η ΕΚΤ θα πρέπει να παραμείνει «εξαιρετικά προσεκτική» στην αξιολόγηση των πληθωριστικών προβλέψεων, δήλωσε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι προοπτικές δεν έχουν επιδεινωθεί σε επίπεδο αγοράς.

Αναλυτές εκτιμούν πως οι σημερινές δηλώσεις του κ. Νουαγιέ σηματοδοτούν πως υπάρχει περιθώριο για μια πιθανή μείωση των επιτοκίων. Πρόκειται, άλλωστε, για την πρώτη φορά φέτος που μέλος της ΕΚΤ αναφέρεται στην πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα