ΑΒ Βασιλόπουλος: Εξαγορά της Plus Hellas

Τρίτη, 01 Απριλίου 2008 19:17
UPD:19:20

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της αλυσίδας τροφίμων Plus Hellas ανακοίνωσε σήμερα η Αλφα-Βήτα Βασιλόπουλος.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά αυτή, η οποία περιλαμβάνει 34 καταστήματα και ένα σύγχρονο κέντρο διανομής, «θα ενισχύσει τη θέση της ΑΛΦΑ-BΗTA ιδιαιτέρως στη Βόρεια Ελλάδα όπου η παρουσία της μέχρι πρότινος δεν ήταν ιδιαιτέρως ισχυρή».

Η τιμή της εξαγοράς ανέρχεται σε 69,5 εκατ. ευρώ υποκείμενη συμβατικών προσαρμογών.

Ο κ. Κώστας Μαχαίρας, Διευθύνων Σύμβουλος της "ΑΛΦΑ-BΗTA", δήλωσε τα εξής: "Με ιδιαίτερη χαρά περιμένουμε να εξυπηρετήσουμε τους νέους πελάτες μας της Plus Hellas και καλωσορίζουμε τους εργαζόμενους στην οικογένεια της ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ". To δίκτυο της Plus Hellas αποτελείται από 34 νέα καταστήματα με μέση επιφάνεια πώλησης 795τμ και από ένα σύγχρονο κέντρο διανομής 36.000τμ. Η εξαγορά περιλαμβάνει την κυριότητα 11 ιδιόκτητων καταστημάτων καθώς και του κέντρου διανομής.

Η τιμή της εξαγοράς ανέρχεται σε 69,5 εκατ. Ευρώ υποκείμενη συμβατικών προσαρμογών. Οι οικονομικές καταστάσεις της Plus Hellas θα ενσωματωθούν σε αυτές της "ΑΛΦΑ-BΗTA" από την 1η Απριλίου 2008. Επιπλέον, τα καταστήματα της Plus θα αναβαθμιστούν και θα φέρουν την επωνυμία της "ΑΛΦΑ-BΗTA".

Η "ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ" είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία λιανικής τροφίμων στην Ελλάδα. Την 31η Δεκεμβρίου 2007, ο όμιλος "ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ" λειτουργούσε 159 καταστήματα με τα σήματα ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ, AB City Market, ENA cash & carry, AB Foodmarket, AB Shop n' Go. Κατά το 2007, οι ενοποιημένες πωλήσεις της "ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ" ανήλθαν σε 1,2 δισ. Ευρώ, τα Καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 37,0 εκ. Ευρώ και απασχολούσε 7.545 εργαζομένους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα