Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ η οποία αναζωογόνησε τις ανησυχίες ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου συρρικνώνεται.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific απώλεσε 0,2% φθάνοντας στις 144,96 μονάδες στις 11:28 π.μ. στο Τόκυο, θέτοντας τέλος στο ράλι δύο ημερών του 4,8%. Ο δείκτης σημείωσε αυτήν την εβδομάδα άνοδο 2,3%, και οδεύει να σημειώνει την πρώτη του εβδομαδιαία άνοδο από τον Δεκέμβριο. Ωστόσο ο MSCI βρίσκεται 8,1% χαμηλότερα φέτος καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι ΗΠΑ θα εισέλθουν σε ύφεση αποτέλεσμα της διεύρυνσης των ζημιών από τα ενυπόθηκα δάνεια.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,7% φθάνοντας στις 13.298,98 μονάδες. Οι μετοχές της Tokyo Steel Manufacturing Co. κινήθηκαν πτωτικά μετά την ανακοίνωσή της ότι θα σταματήσεις τις εξαγωγές. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, λόγω εθνικής εορτής.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ μετά το ράλι των μετοχών των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής και τη διαβεβαίωση της Merrill Lynch & Co. προς τους επενδυτές ότι διαθέτει αρκετά κεφάλαια για την εξισορρόπηση των ζημιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα