Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 90% της Astra Bank

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 12:25
UPD:12:27

«Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η απόκτηση ποσοστού 90% του μετοχικού κεφαλαίου της νεοσυσταθείσης ουκρανικής τραπέζης OJSC Astra Bank», αναφέρει σημερινή ανακοίνωσή της η Alpha Bank.

Πρόκειται για νεοσυσταθείσα τράπεζα την οποία η Alpha Bank σχεδιάζει να αναπτύξει ώστε να αποκτήσει δίκτυο εθνικής εμβέλειας ως το 2010, ενώ για το 2008, προβλέπεται η επέκταση του δικτύου στα 50 καταστήματα.

Το τίμημα αντανακλά το ιδρυτικό κεφάλαιο της τράπεζας ύψους 9 εκ. ευρώ καθώς δεν υπάρχει υπεραξία εξαγοράς, το λεγόμενο goodwill, ενώ άμεσα, η Alpha Bank και οι ιδρυτικοί μέτοχοι που διατηρούν το 10% και θα συμμετάσχουν στη διοίκηση ώστε να υπάρχει τοπικό μάνατζμεντ, θα προχωρήσουν σε επένδυση ύψους 130 εκ. ευρώ, αναλογικά της συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο, για την απρόσκοπτη υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου με ορίζοντα το 2010.

Η κίνηση της Alpha Bank γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για επιλεκτικές εξαγορές στις αγορές ενδιαφέροντος. Εν προκειμένω, η τράπεζα εισέρχεται σε μια αγορά με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης επιλέγοντας μια τράπεζα νεοσυσταθείσα, με απολύτως υγιές χαρτοφυλάκιο και προοπτική να αναπτυχθεί με βάση τα πρότυπα λειτουργίας του Ομίλου, όπως τονίζεται από πλευράς της Alpha Bank.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα