Γ. Αλογοσκούφης: Τεράστια η πρόοδος της κυπριακής οικονομίας

Συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Χαρίλαο Σταυράκη
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 13:30

Με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χαρίλαο Σταυράκη συναντήθηκε σήμερα ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Η κυπριακή οικονομία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια πρόοδο και στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα, να είναι μια από τις πρώτες, μεταξύ των νέων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε σήμερα ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του, Χαρίλαο Σταυράκη.

«Είναι μια ισχυρή οικονομία και αυτό οφείλεται και στις κυβερνητικές προσπάθειες και, βεβαίως, στον δυναμισμό του Κυπριακού λαού. Ευχήθηκα, μάλιστα, με την ευκαιρία της συνάντησής μας, καλή επιτυχία και στο μέλλον στον νέο Υπουργό και στη νέα Κυβέρνηση της Κύπρου», πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταυράκης τόνισε ότι οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Κύπρου - Ελλάδας είναι ήδη πάρα πολύ δυνατές. «Σκοπός μας είναι να τις ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν τομείς, όπου η κάθε χώρα έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή στα Βαλκάνια. Η Κύπρος έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία. ¶ρα, ακριβώς, στις επόμενες συναντήσεις θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να επεκταθούμε στις χώρες αυτές, πιθανώς με κοινοπραξίες ή με άλλους κοινούς τρόπους, για το όφελος και της κυπριακής και της ελληνικής οικονομίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα