ΕΘΕ: Ο Αρ. Ξενόφος νέος πρόεδρος του δ.σ.

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 13:35

Ο κ. Αριστείδης Ξενόφος, διευθύνων σύμβουλος της EFG ΑΕΔΑΚ, εξελέγη παμψηφεί σήμερα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ).

Α’ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Πάρι Καράσσο, Γενικός Διευθυντής της ALPHA ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.

Β΄ Αντιπρόεδρος παραμένει ο κ. Γιώργος Ασημακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ της EUROLINE Α.Ε.Ε.Χ.

Γ’ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Ματθαίος Τζιαμούρτας, Διευθύνων Σύμβουλος της NEW MELLON ASSET & WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Γενικός Γραμματέας παραμένει ο κ. Ελευθέριος Θεοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος της ALTIUS Α.Ε.Ε.Χ.

Ταμίας παραμένει ο κ. Κωνσταντίνος Καλογεράς, Οικονομικός Διευθυντής της ALICO AIG Α.Ε.Δ.Α.Κ. και

Μέλος ο κ. Διονύσιος Λιναράς, Γενικός Διευθυντής της ΑΤΕ Α.Ε.Δ.Α.Κ.

«Η αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ελλάδα μετά από μια μακρά και δημιουργική ιστορία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου η διαβούλευση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο που θα δώσει μια νέα δυναμική στην θεσμική διαχείριση, είναι πλέον επιτακτική», δήλωσε ο κ. Ξενόφοος.

«Παράλληλα η ΕΘΕ έχει την εμπειρία και την ιστορία να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει όχι μόνο στα στενά γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδας αλλά στην ευρύτερη περιοχή της νέας Ευρώπης όπου η παρουσία των Ελληνικών Τραπεζών είναι ήδη κυρίαρχη και οι προοπτικές στην διαχείριση περιουσίας θετικές και ρεαλιστικές», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα