Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου των τραπεζών, καθώς εικάζεται ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν να αντλήσουν περισσότερα κεφάλαια καθώς οι ζημίες από τις πιστωτικές αγορές διευρύνονται.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific απώλεσε 0,2% φθάνοντας στις 144,08 μονάδες στις 12:07 μ.μ. στο Τόκυο. Ο κλάδος των τραπεζών υποχώρησε σήμερα τα μέγιστα έναντι των 10 λοιπών κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, ενώ οι εταιρείες των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής σημείωναν τα μεγαλύτερα κέρδη. Ο περιφερειακός δείκτης βρίσκεται φέτος 8,7% χαμηλότερα εν μέσω ανησυχιών ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα περιέλθει σε ύφεση εν μέσω της διόγκωσης των ζημιών στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση ενώ ο Topix υποχωρούσε 0,6%.

Χθες πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, με τον Standard & Poor's 500 Index να υποχωρεί 0,5% μετά τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, την μείωση του μερίσματος από την Washington Mutual Inc. και τα σχόλια κάποιων αξιωματούχων της Federal Reserve που προειδοποίησαν για παρατεταμένη ύφεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα