DSG: Χαμηλώνει τον πήχυ για τα ετήσια κέρδη

Σε χαμηλά τριών μηνών η μετοχή της εταιρείας
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 11:10
UPD:11:11

ΠΤΩΣΗ των ετήσιων κερδών της έως και 32% αναμένει η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών της Βρετανίας, DSG International, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθούν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Όπως εκτιμά η DSG, η κερδοφορία της θα πληγεί από την πτώση των τιμών, η οποία περιόρισε τα περιθώριά της, καθώς και από τη μείωση των πωλήσεων στα καταστήματά της.

Ειδικότερα, η εταιρεία προβλέπει ότι τα προ φόρων κέρδη της θα κυμανθούν μεταξύ 200 εκατ. στερλινών (395 εκατ. δολ.) και 210 εκατ. στερλινών στο έτος μέχρι τον Απρίλιο του 2008, έναντι 295,1 εκατ. στερλινών που είχαν διαμορφωθεί στο προηγούμενο οικονομικό έτος. Οι εκτιμήσεις της είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των αναλυτών, οι οποίοι «βλέπουν» τα κέρδη στα 238 εκατ. στερλίνες.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η DSG επισημαίνει το αρνητικό επιχειρηματικό κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους τρεις μήνες, εδικά στη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία, καθώς και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, η οποία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση της κερδοφορίας της.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 9,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα