Σήμερα η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για το Ιράκ

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 11:21

Την πολιτική του για τον πόλεμο στο Ιράκ αναμένεται να υπερασπιστεί σήμερα μετά από τη συνεδρίαση του Κογκρέσου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, αφήνοντας στα χέρια του διαδόχου του, το μέλλον του θέματος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να υιοθετήσει την πρόταση του διοικητή στο Ιράκ, στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους, σύμφωνα με την οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο η μερική αποχώρηση των στρατευμάτων, αλλά στη συνέχεια και για 45 μέρες, θα «παγώσει» η διαδικασία προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Ο Τζορτζ Μπους έχει επανειλημμένως τονίσει ότι οι αποφάσεις του σχετικά με την παραμονή των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ θα βασίζονται στις εκτιμήσεις των στρατιωτικών διοικητών, ενώ παραμένει αντίθετος σε χρονοδιαγράμματα περί αποχώρησης.

Ο πρόεδρος Μπους αναμένεται επίσης να ανακοινώσει ότι η διάρκεια της θητείας για τους Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν θα μειωθεί από 15 μήνες στον ένα χρόνο.

Ο ίδιος θα συναντηθεί με τον στρατηγό Πετρέους και τον Ράιαν Κρόκερ, Αμερικανό πρεσβευτή στο Ιράκ, σήμερα το πρωΐ (τοπική ώρα), στο Λευκό Οίκο και στις 11:30 π.μ. (18:30 ώρα Ελλάδας) θα κάνει τις δηλώσεις για το Ιράκ προτού αναχωρήσει για το ράντσο του στο Κρόφορντ του Τέξας.

Τόσο ο Πετρέους όσο και ο Κρόκερ, απευθυνόμενοι στο Κογκρέσο, περιέγραψαν με πολύ μελανά χρώματα την κατάσταση στο Ιράκ, η οποία, κατά τους Δημοκρατικούς, δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης μετά από πέντε χρόνια πολέμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα