Πάνω από τα 110 δολ. η τιμή του αργού

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 12:35

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ τάσεις, πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι, εμφανίζει σήμερα η τιμή του αργού, εξ αιτίας της ισχυρής ζήτησης από την Κίνα και την απροθυμία του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) να αυξήσει την παραγωγή του.

Η άνοδος των τιμών δεν φαίνεται να επηρεάζεται ούτε από την έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ), στην οποία αναθεωρεί προς τα κάτω την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας των ΗΠΑ και άλλων βιομηχανοποιημένων κρατών.

Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για παράδοση το Μάρτιο ενισχυόταν, στις 11.04’ ώρα Ελλάδος, κατά 49 σεντς στα 110,60 δολάρια το βαρέλι. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη εκτοξεύτηκε στα 112,21 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Στο μεταξύ, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 108,80 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 72 σεντς.

«Έχουμε να κάνουμε με μια συνέχιση της αστάθειας των τιμών και με μια έλλειψη βούλησης από τον ΟΠΕΚ να προσφέρει περισσότερο πετρέλαιο», εκτιμά ο αναλυτής της National Bank of Australia, Gerard Burg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα