Γ. Αλογοσκούφης: Δεν δικαιολογούνται εργασιακές σχέσεις δύο ταχυτήτων

Κυριακή, 13 Απριλίου 2008 13:53

Δεν δικαιολογούνται εργασιακές σχέσεις δύο ταχυτήτων, δηλώνει στην "Απογευματινή της Κυριακής" ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, την εξομοίωσή των εργασιακών σχέσεων στις επιχειρήσεις του δημοσιίου τομέα που θα ιδιωτικοποιούνται, με εκείνες που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Αλαγοσκούφης αναρωτήθηκε επίσης "γιατί πρέπει να διαιωνίζουμε τις διαφορές στις εργασιακές σχέσεις". Τονίζει, πάντως, ότι η κυβέρνηση κινείται σε λογική ήπιας προσαρμογής και δεν επιδιώκει κοινωνικές αναταράξεις.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, αλλά και η δεύτερη φάση δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά την οποία στόχος είναι η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να μην υπάρξει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, αναφέροντας, "δεν θα ήθελα να συμπράξω σε συζήτηση για υποθετικά σενάρια".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα