Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008 07:02

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ πτώση σε χρονικό διάστημα ενός μηνός σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών με ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης μετά την ανακοίνωση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών του G7 ότι η οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας περιορίστηκαν και οι ζημίες από τις πιστωτικές αγορές θα διευρυνθούν.

Ο MSCI Asia Pacific Index απώλεσε 2,3%, φθάνοντας στις 142,28 μονάδες στις 12:13 μ.μ. στο Τόκυο οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 17 Μαρτίου, θέτοντας τέλος στο ράλι δύο ημερών του 1,9%. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν πτωτικά.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 2,8% φθάνοντας στις 12.949,80 μονάδες, οδεύοντας επίσης προς τις μεγαλύτερες απώλειες ενός μηνός. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις λοιπές ανοιχτές αγορές της Ασίας, με τον CSI 300 στην Κίνα να υποχωρεί 4,7% μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, ότι υπάρχει περιθώρια για αύξηση των επιτοκίων δανεισμού και καταθέσεων.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων σημείωσαν στις 11 Απριλίου οι μετοχές στις ΗΠΑ. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της General Electric Co., μετά τη μείωση 12% των κερδών της, αποτέλεσμα των αποτυχημένων πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων και των ζημιών από τις οικονομικές της δραστηριότητες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα