Κ. Λαγκάρντ: Υπερβολικά απαισιόδοξες οι προβλέψεις του ΔΝΤ

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008 09:46
UPD:09:49

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι υποστηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ενώ η αμερικανική αναμένεται να ξεπεράσει την κρίση μέχρι τα τέλη του έτους, τόνισε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη Le Figaro.

Ο γαλλίδα υπουργός επανέλαβε την ανησυχία του G7 για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και υποστήριξε ότι η εξασθένηση του δολαρίου πυροδοτεί την άνοδο των τιμών πετρελαίου, ενώ η οικονομική κρίση συμβάλει στα ισχυρά κέρδη που καταγράφονται στις αγορές εμπορευμάτων.

«Ακόμα και αν το μέγεθος της πτώσης στις τιμές ακινήτων παραμείνει άγνωστο, οι ΗΠΑ θα πρέπει να ξεπεράσουν τα προβλήματα στα τέλη του 2008», σημείωσε η Λαγκάρντ.

Αναφορικά με την οικονομία της Ευρωζώνης, εκτίμησε ότι «παραμένει περισσότερο ισχυρή απ’ ό,τι ισχυρίζεται το ΔΝΤ». Δεδομένου, δε, ότι και οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται σε τροχιά θετικής ανάπτυξης, η κατάσταση, σύμφωνα με τη γαλλίδα υπουργό, «δεν είναι τόσο μαύρη όσο παρουσιάζεται σε γενικές γραμμές».

Η πιο πρόσφατη πρόβλεψη του ΔΝΤ κάνει λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 1,4% στην Ευρωζώνη φέτος. Αντίστοιχους ρυθμούς αναμένει και για τη Γαλλία και τη Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα