«RWE ακούμε και RWE δεν βλέπουμε»

Μήνυμα Χρ. Φώλια στη διοίκηση της ΔΕΗ
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 13:24
UPD:13:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά τη σχεδιαζόμενη συνεργασία με τη γερμανική RWE κάλεσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας τη διοίκηση της ΔΕΗ.

«Ακούω γι΄ αυτό (για μια πιθανή συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της RWE) για μήνες», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας στο Reuters. «RWE ακούμε, RWE δεν βλέπουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως γνωστόν, η ΔΕΗ βρίσκεται σε συνομιλίες με τη RWE αλλά δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία λόγω των αντιδράσεων των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων, που έχουν διακόψει διοικητικά συμβούλια, με θέμα τη συζήτηση υπογραφής τελικών συμφωνιών με τη γερμανική εταιρία.

Οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ με τη RWE επικεντρώνονται στην πιθανή κατασκευή εργοστασίων λιθάνθρακα με συνολική ισχύ 1.600 MW. Οι τοπικές κοινωνίες των περιοχών, όπου θεωρητικά τοποθετούνται οι νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, δεν δέχονται την εγκατάστασή τους και αντιδρούν έντονα.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της «Ν», επιχειρείται αλλαγή του αντικειμένου της συνεργασίας με τη RWE.

«Οι μεγάλες, εισηγμένες εταιρείες πρέπει να είναι ευέλικτες να διαπραγματευτούν. Οι διοικήσεις πρέπει να διοικούν, όχι οι πολιτικοί», τόνισε ο κ. Φώλιας. «Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει ούτε κάν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ γι’ αυτό».

Όπως δήλωσε ο υπουργός, «αυτή τη στιγμή όλα είναι ρευστά. Υπήρξαν διαδηλώσεις και ακόμα και διακοπές των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΗ και όλα αυτά μόνο με ένα σχέδιο μνημονίου συνεργασίας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα