ArcelorMittal: Προς αύξηση των τιμών χάλυβα στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008 11:30
UPD:11:33

ΣΕ αύξηση των τιμών χάλυβα σε ορισμένες από τις παραδόσεις της προς τις ΗΠΑ κατά 250 δολάρια ανά τόνο προσανατολίζεται η ArcelorMittal, προκειμένου να αντισταθμίσει τις υψηλές δαπάνες για ενέργεια και σιδηρομετάλλευμα.

Η επιπλέον χρέωση σχεδιάζεται να προστεθεί σε όλες τις παραγγελίες πλατέων προϊόντων έλασης για παράδοση από τις 5 Μαΐου και έπειτα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη προς το προσωπικό του τμήματος πωλήσεων της εταιρείας.

Η ArcelorMittal επιδιώκει να επωφεληθεί της ισχυρής παγκόσμιας ζήτησης προκειμένου να μετακυλίσει το υψηλότερο κόστος του σιδηρομεταλλεύματος – του βασικού συστατικού για την παραγωγή χάλυβα – και της ενέργειας που χρησιμοποιεί για την παραγωγή και μεταφορά του μετάλλου.

Οι τιμές των πλατέων προϊόντων έλασης από χάλυβα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν το Μάρτιο στα 740 δολάρια ανά τόνο από 665 δολάρια που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Η άνοδος αυτή, η οποία καταγράφεται παρά τη στασιμότητα της ζήτησης στις ΗΠΑ, αποδίδεται στο γεγονός ότι οι υψηλότερες τιμές σε άλλες περιοχές και το αδύναμο δολάριο προσελκύουν τις εξαγωγές που προορίζονται συνήθως για τη Βόρεια Αμερική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα