Νέα αγορανομική διάταξη για τα κυλικεία

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008 11:31
UPD:14:21

Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Βλάχου εξεδόθη νέα Αγορανομική διάταξη με την οποία ρυθμίζονται οι τιμές πώλησης ορισμένων ειδών, που διατίθενται σε συγκεκριμένους χώρους – σημεία, όπου δεν μπορεί, εξ αντικειμένου, να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός (κυλικεία πλοίων, αμαξοστοιχιών του Ο.Σ.Ε, λιμανιών, μουσείων, κινηματογράφων, θεάτρων, δικαστηρίων, αθλητικών χώρων, Νοσοκομείων, Ιδρυμάτων Ανώτερης-Ανώτατης Εκπαίδευσης κ.τ.λ).

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, με τη Νέα Αγορανομική Διάταξη για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται και τα κυλικεία των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, στη διαδικασία καθορισμού ανώτατων τιμών πώλησης σε ορισμένα είδη, που επιτρέπεται να διατίθενται από αυτά σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Η νέα Αγορανομική Διάταξη, που εξεδόθη έπειτα από την Απόφαση 366/2008 του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την Α.Δ. 4/31-8-2008, κινείται στο πνεύμα που ορίζει η απόφαση του Σ.Τ.Ε και προβλέπει δυνατότητα προμήθειας των συγκεκριμένων αγαθών σε προσιτές τιμές, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα