Β. Πούτιν: Η Aeroflot έτοιμη για νέες συνομιλίες με Alitalia

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 14:49
UPD:15:58
REUTERS /ALESSANDRO BIANCHI

ETOIMΟ να ξεκινήσει νέες συνομιλίες με την Alitalia, προκειμένου να αναλάβει ένα ρόλο στις προσπάθειες διάσωσης του ιταλικού αερομεταφορέα, είναι το δ.σ. της Aeroflot, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η δήλωση Πούτιν έγινε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο ρώσος ηγέτης με τον ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ιταλίας, το ζήτημα της Alitalia παραμένει ανοιχτό, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Air France – KLM για μια πιθανή πώληση του δοκιμαζόμενου αερομεταφορέα.

«Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την Air France, θα είμαστε έτοιμοι να διευρύνουμε μια ενδεχόμενη συμφωνία προς άλλες εταιρείες. Θα μπορούσε να υπάρξει μια συζήτηση ανάμεσα στην Aeroflot και την Alitalia για να μελετηθεί μια ενδεχόμενη ενίσχυση των δύο ομίλων μέσω της γέννησης ενός μεγάλου διεθνούς ομίλου», ανέφερε ο Μπερλουσκόνι.

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία απέσυρε το Νοέμβριο το ενδιαφέρον της για την Alitalia, επικαλούμενη έλλειψη πληροφοριών και κρίνοντας ότι δεν είναι ικανοποιητικές οι συνθήκες πώλησής της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα