Ράλι σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα των Google και Caterpillar
Σάββατο, 19 Απριλίου 2008 00:01

ΜΕΓΑΛΟ ράλι πυροδότησαν στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οι «ταύροι» των αγορών, στον απόηχο των καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων των Google και Caterpillar, καθώς περιόρισαν τις ανησυχίες ότι η επιβραδυνόμενη αμερικανική οικονομία θα «ψαλιδίσει» τις εταιρικές κερδοφορίες και την ανάπτυξη των πωλήσεων.

Κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Citigroup παρά τις απώλειες ύψους 5,11 δισ. δολαρίων που σημείωσε στο πρώτο τρίμηνο, με τους αναλυτές να περιμένουν ζημιές 4,84 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις πάντως, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, καθώς διαμορφώθηκαν, στα 13,2 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να περιμένουν 11,11 δισ. δολάρια.

Στους κλάδους που ξεχώρισαν χθες συμπεριλαμβάνεται ο χημικός και οι τηλεπικοινωνίες. Η Yara International, η μεγαλύτερη εταιρεία λιπασμάτων παγκοσμίως κατέγραψε μεγάλη άνοδο, καθώς ανακοίνωσε υπερδιπλάσια κέρδη τριμήνου.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,27% στις 6.056,50 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 2,41% στις 6.843,08 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 2,05% στις 4.961,69 μονάδες.

Σημαντικά ήταν τα κέρδη των ευρωπαϊκών δεικτών σε επίπεδο εβδομάδας. Ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 2,73%, ο CAC 40 κατά 3,41% και ο DAX κατά 3,62%. Επίσης, στις τηλεπικοινωνίες η TeliaSonera ευνοήθηκε από το ενδιαφέρον της France Telecom για την εξαγοράς της.

Στις φαρμακοβιομηχανίες, η Novartis βρήκε στήριγμα στην αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για τη μετοχή της.

Στη Wall Street στο επίκεντρο βρέθηκαν η Citigroup που δημοσίευσε καλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις, και οι Google και Caterpillar που κατέγραψαν άλμα ανόδου στα κέρδη τους.

Ενισχυμένα κατά 23% ήταν τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της Caterpillar, μετά από την αύξηση των πωλήσεων σε Κίνα και Ινδία.

Αύξηση 22% κατέγραψαν την ίδια περίοδο τα καθαρά κέρδη της Honeywell.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παραμένει αισιόδοξη για την ετήσια κερδοφορία του 2008, ενώ οι μετοχές της σημειώνουν σημαντική άνοδο.

Ανοδο σημείωσε το χρηματιστήριο του Τόκυο με τον δείκτη Nikkei να κερδίζει 0,58% στις 13.476,45 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα