ΑΔΕΔΥ: Διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 12:01

ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης για τους επόμενους μήνες, διαμόρφωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες.

Συγκεκριμένα, όρισε ως ημέρα δράσης και οργάνωσης των διεκδικήσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων την 15η Μαΐου 2008 αποφασίζοντας την πραγματοποίηση πανελλαδικής 4ωρης στάσης εργασίας σε όλο το δημόσιο τομέα, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ την Πέμπτη 15 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου. Για την ίδια ημέρα, αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Βασικοί διεκδικητικοί άξονες της ΑΔΕΔΥ είναι:

* Η διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

* Η καθιέρωση νέου μισθολογίου με εισαγωγικό μισθό 1.300 ευρώ.

* Η ανάπτυξη του θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο δημόσιο τομέα.

Οι άξονες αυτοί, μαζί με τα αιτήματα για κατάργηση αντιασφαλιστικών διατάξεων, προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, επέκταση των ΒΑΕ στο Δημόσιο, αύξηση του αφορολόγητου στα 15.000 ευρώ, τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, προστασία και αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ κ.α. θα αποτελέσουν και το διεκδικητικό πλαίσιο που θα προβληθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα