Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 12:03

Η έναρξη των εργασιών των Τεχνικών Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας, η κατάσταση όσον αφορά τη δημιουργία γηπέδων γκολφ, η σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό για τη βία στα γήπεδα, οι εξελίξεις στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν, όπως και οι αντιπαραθέσεις με αφορμή δηλώσεις για την ΑΤΑ είναι τα κυρίαρχα θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Μπλοκάρουν τις έρευνες για την Helios» αναφέρει ότι η νομική υπηρεσία αρνείται να δώσει το πόρισμα Καλλή στην ανακρίτρια Αθηνών, η οποία το έχει ζητήσει και πως ο τότε διευθυντής του τμήματος αδειοδοτήσεων της Πολιτικής Αεροπορίας Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου ισχυρίζεται ότι κάποια άτομα που με κάποιο τρόπο είχαν εμπλοκή στο δυστύχημα έκλεισαν το στόμα τους ξαφνικά. Σε άλλη είδηση αναφέρει, επίσης, ότι αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις από τους τέσσερις υπόπτους στην υπόθεση εντοπισμού μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Η «Μάχη», υπό τον τίτλο «Φέρτε τα οξυγόνα, πνίγεται η συγκυβέρνηση» γράφει ότι οι Τεχνικές Επιτροπές συνταράσσουν την τριμερή συνεργασία και κάνει λόγο για έντονες παραστάσεις Καρογιάν προς τον Πρόεδρο Χριστόφια για αναβίωση της πλατφόρμας του «Ναι», αναφέροντας ότι σε πορεία σύγκρουσης βρίσκεται το ΔΗΚΟ με την Κυβέρνηση. Γράφει, επίσης, ότι έγινε η πρώτη σύλληψη για το σοβαρό τραυματισμό φιλάθλου του ΑΠΟΕΛ την περασμένη Κυριακή και ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας υποσχέθηκε πως όλοι οι δράστες θα συλληφθούν.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Νερό σε γκολφ για να πιει μια Λεμεσός» γράφει ότι η Κυβέρνηση έχει παγώσει την περεταίρω εξέταση των αιτήσεων για δημιουργία γηπέδων γκολφ και ότι το 15νθήμερο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για τη σύνταξη εκθέσεων για τις οικονομικές, υδατικές, περιβαλλοντικές, πολεοδομικές και νομικές παραμέτρους έχει παρέλθει και πως η Υπουργική Επιτροπή θα συνέλθει μετά το Πάσχα. Αλλού αναφέρει ότι πολιτικοί και συντεχνίες χωρίς να διαβάσουν τις δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για το θεσμό της ΑΤΑ ή απλώς επιλέγοντας να τις παρερμηνεύσουν βάλλουν κατά του Αθανάσιου Ορφανίδη.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Φόβος για βεντέτα οπαδών ΑΠΟΕΛ – Ομόνοιας» γράφει ότι το ντέρμπι αναβλήθηκε με αστυνομική παρέμβαση και το θέμα του χουλιγκανισμού θα συζητηθεί σήμερα σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι τέλη Μαΐου η Κύπρος μπορεί να έχει νερό από την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας που ανέλαβε τη μεταφορά του νερού κατά την υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ της εταιρείας και του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Αυξήσεις μετά το Πάσχα» γράφει ότι θα υπάρξουν ανατιμήσεις 4%-30% σε δεκάδες είδη καθημερινής διατροφής και ανάγκης μετά το Πάσχα και ότι αναφέρει μεταξύ των προϊόντων των οποίων οι τιμές θα αυξηθούν τα δημητριακά, σπορέλαια, ρύζια, όσπρια και είδη καθαρισμού, προσθέτοντας ότι οι αυξήσεις θα επέλθουν από την 1η Μαΐου, όπως έχουν πληροφορήσει ήδη προμηθεύτριες εταιρείες. Σε άλλη είδηση γράφει ότι στα όριά τους έφτασαν χιλιάδες κάτοικοι των Λειβαδιών, καθώς για μια και πλέον εβδομάδα παραμένουν χωρίς σταγόνα νερού.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Επικέντρωση στο στόχο» αναφέρει στο κύριο άρθρο της ότι με την Κυβέρνηση να διαμηνύει ότι η δουλειά των Τεχνικών Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας είναι σημαντική, σκληρή, επίπονη και επίμονη συνέρχονται σήμερα και την Πέμπτη οι επιτροπές και προσθέτει ότι σήμερα δεν αναμένεται συζήτηση επί της ουσίας, αντιθέτως θα γίνει προκαταρκτική συζήτηση για την ατζέντα. Υπό τον τίτλο «Εμειναν ΥΚΑΝοποιημένοι» αναφέρεται στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ιάκωβο Παπακώστα για θέματα που αφορούν την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα